29 Mart 2018 Perşembe

3-2-1 DİYORUM VE BAŞLATIYORUM, ADINI DA "MOTİFLEŞME ETKİNLİĞİ" KOYUYORUM !



Yeni bir etkinlik duyurusu için hazır mısınız ? Korkmayın yeni bir 200 gün daha değil :)

Sevgili Zeynep, bana bir fikir atmıştı geçenlerde. Eskiden bloggerlar, birbirlerine kartlar gönderirlermiş. Baharda ne güzel olur yapalım mı dedi ? 

Düşündüm, kafamda evirdim çevirdim. Tam da bizim meydan okumaya yaraşır bir hale getirdim. 

Kart yerine bu sefer motif göndermeye ne dersiniz ? 

27 Mart 2018 Salı

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 54.55.56.57.58.59.60.61.62.63.64. GÜN VE 3 KONUK


Motif fotoğraflarını eklemek için uzun bir ara oldu farkındayım. Günlerin nasıl hızlı geçtiğini bu motifleri biriktirdiğim zaman anlıyorum.

Aslında ip takviyesi yapmayı düşünmüyordum ama bazı renklerim çabucak bitiyor, en çok hangi rengi örmeyi seviyorum daha iyi anlıyorum böylelikle. Açık pembe - kırmızı - turuncu üçlüsü şu sıralar favorim. Bakmaya doyamıyorum yan yana geldiklerinde.

Hazır konu iplerden açılmışken, ben arkadaki ipleri temizlemiyorum, böyle dağınık, uçuş uçuş  fotoğraflamak hoşuma gidiyor. Diyorum ki bekleyim, tüm motifler bitsin hepsinin ipini öyle temizleyim. Bir kavanoz artık ipim olur, bence çok da dekoratif olur.
Siz ne zaman ipleri temizleyeceksiniz, ya da temizlediniz mi?

20 Mart 2018 Salı

BİR MİM " BLOG YAZARLARINI TANIMA"


Bir mim varmış, blogcusultan başlatmış, bir tutam karınca mimlemiş. Bana da cevaplamak kalmış.

19 Mart 2018 Pazartesi

ANNE GÜNLERİ HATIRASINA " 3 2 1 POĞAÇA "


Biz bugün Bora ile çocukluğumuza döndük. Kahvaltıda konuşurken farkettik ki annelerimizin günlerinden kalan yemekleri yediğimiz günleri özlemişiz, bir sürü teyze evdeyken odada ders çalışmalarımız geldi aklımıza. Ya da biz okuldan gelene kadar gün bitmiştir, ama akşam evde ziyafet olur. Bora ile birlikte bir çocukluğumuz olmadı tabii ki, ama bu anne günleri çoğu kişinin geçmişinde bir anı olarak kaydedilmiştir diye düşünüyorum.

Annem beni okuldan alıp başka evlere gittiğimiz zamanları da çok severdim mesela. Bir tabak dolusu değişik yemek, eğer oynayacak arkadaş da varsa tadından yenmez. Çocuklara hemen yere bir sofra bezi, arkadan gelen kadın kahkahaları eşliğinde ev pikniği tadında sofralar. Eğlenceli zamanlardı..

16 Mart 2018 Cuma

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Neler mi yapıyorum ?
Fagot, ders, prova-konser, turne, ev işi, yemek, motif ör derken şu sıra koşuşturuyorum gibi hissediyorum. Oturduğum anlarda da bir kafamı toplayıp birşeyler tamamlayamıyorum ya da yeni bir işe başlayamıyorum. Sadece motifler var ama motiflerde de kolayına kaçıyorum biraz. En kısa sürede en kolay motifi bulmaya çalışıyorum.
Notlar alıyorum bol bol, örülecek ve işlenecekler listesi aldı başını gidiyor mesela.
Ama olsun yavaş yavaş, acelemiz yok.

Geçen hafta İstanbul'daki konser sonrası bir İzmir kaçamağı yaptık, yollardaydım ama mutlu etti. Hele İzmir'deki gün bahar değil yaz gibiydi. Kısa kollulara geçtik hemen. Rengini sevdiğim İzmir'im, fotoğraflar hep mi mutlu çıkar.

İlk defa fotoğraf makinesi ile video çektik dışarda, eğlendik çimlerde yayıldık, mideye de vardı :)

Buyrun bu ayki listem şöyle;

15 Mart 2018 Perşembe

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 43.44.45.46.47.48.49.50.51.52.53. GÜN VE 6 KONUK


Meydan okumanın 53. gününden herkese merhaba !

Yollarda olduğum için, yazıyı bir türlü derleyemedim. Geçen günlerin karşılığında 11 tane motif birikti, her zaman olduğu gibi nereden bulup yaptığıma dair bilgileri hep paylaşıyorum. İki tane motif benim uydurmam ile oluştu. 

Eğer dilerseniz onların da anlatımını diğer yazıda paylaşabilirim. Kendim uydurdum diyorsam atla deve değil tabii ki, belli sayılarla farklı şekil denemesi yaptım sadece. İnsanlar öyle motifler tasarlıyorlar ki benimkinin lafı bile olmaz. Yine de kendim için şemasını çıkaracağım sizinle de paylaşırım dilerseniz.. 

Bugün 6 konuğum olacak. Lafı fazla uzatmadan motiflere ve konuklara geçeyim diyorum.

14 Mart 2018 Çarşamba

SEVDİĞİM ŞEYLER / THINGS THAT I LOVE



Çocuklar ve hayvanlar; karşılıksız sevginin kelime anlamı. Çocukları da hayvanları da çok seviyorum, ikisi de birer lokum. Birleşince çifte kavrulmuş lokum tadında olmuşlar.

Ben bu fotoğraflara bakınca endorfin seviyemi epey arttırdım.

Baktıkça mutlu olanlar, gününüz daha da güzel devam etsin.

Sevgiyle kalın.

12 Mart 2018 Pazartesi

BİR YOUTUBE SOHBETİ - BENİ VE BLOGU BİRAZ DAHA YAKINDAN TANIMAK İSTER MİSİNİZ?



Herkese merhaba, tazecik İzmir havası getirdim Ankara'ya ve bloga. Turne için İstanbul sonra 2 günlük İzmir'de aile ziyareti derken, bol bol mutluluk depolayıp geldim. İzmir'e yaz gelmiş resmen. Pazar günü Alsancak'ta çimlere yayılıp, mis gibi deniz manzarası ile havanın tadını çıkardık. Başlıktan da gördüğünüz üzere konu bu geziler değil tabii ki. 

Daha önce bir yazımda söylemiştim. Ezgi - The Girl With The Curl gelecek vadeden blog seçildi. 

Bu haberin peşi sıra Evren ile youtube'da canlı yayın yapalım dedik. Yaptık da, gel gör ki şanssızlık peşimizi bırakmadı o konuşma silindi. Bir hafta sonra yine bir pazar günü için anlaştık ve bu video ortaya çıktı. Uzunca keyifli bir sohbet, tatlı bir özete dönüşmüş. Ne kadar kendi sesimi duymak garip gelse de sevdim.

6 Mart 2018 Salı

SEVDİĞİM ŞEYLER / THINGS THAT I LOVE


Oradan buradan bulduğum, pek tabii ilgimi çeken fotoğrafları blogda toplamak hoşuma gidiyor. Kendi dergimi yayınlar gibi hissediyorum, hani olur ya dergilerin ilk sayfalarında küçük dekorasyon fikirleri ya da renklere ayırarak kıyafetten tutun da tabağa kadar aynı renkten ürünleri toplarlar. İşte ben o sayfalara bakmayı çok seviyorum, iştahımı açıyor. 
 
Peki ben bugün ne seçtim?
En sevdiklerimden tabakları seçtim. Duvara tabak asma fikri için araştırma yaparken bu fotoğraflara kayıtsız kalamadım. Hoş benim elimde daha o kadar çok tabak yok, hem zaten acelem de yok. Yavaş yavaş, zamanla birikir bir gün evimizin duvarını süslerler. 
Anneannemden kalan var, annemden bu yaz aldığım sümerbank tabağı ve muhteşem pasta tabağı var. Kendim de aldım bir iki tane. En sevdiğim yemekleri onlarda yiyorum mesela. 

5 Mart 2018 Pazartesi

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 34.35.36.37.38.39.40.41.42. GÜN VE 5 KONUK


Geçen hafta biraz yoğundu, motifleri yapsam da fotoğraflamak için gün ışığını hep kaçırdım. Boş bir günümde hepsini aynı anda fotoğraflayıp bilgisayarın başına oturdum ve bir farkettim ki 9 gün motifi birikmiş.

Artık kusuruma bakmazsınız. Tüm motiflerin linklerini tek tek ekledim yine. Böyle link eklemek benim için de iyi, ilerde başka bir proje yapacak olursam motifleri bulurum, ne güzel.

3 Mart 2018 Cumartesi

MERHABA MART, KAPIDAN BAKTIRMA KAZMA KÜREK YAKTIRMA !


Bol tomurcuklu mart hoş geldin. İlk geldiğin günden bu yana 3 gün geçti ama hava pek de bahar gibi değil. Kapıdan baktırma oldu mu? Çıkalım dışarı, gezelim tozalım.

Bizim orkestrada Bulgarlar var, 1 martta bileklerine  kırmızı - beyaz iplik takarlar, umut dolu, seviyorum bu geleneği. Aranızda bilenler vardır belki.
Bir de cemreler var tabii 1. cemre havaya, 2. cemre suya, 3. cemre toprağa. Sonra hoş geldin BAHAR.

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.